De Gedragscode Behandeling Letselschade: van revolutie naar evolutie?
Marco Speelmans, Business Manager Personenschade Aegon
De Gedragscode Behandeling Letselschade draagt bij aan een soepel, respectvol en transparant verloop van de schadebehandeling- en regeling, met als doel onnodige belasting van het slachtoffer te voorkomen. Toch blijkt uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek dat de letselschadebehandeling lang kan duren, hetgeen tot ergernis van slachtoffers leidt. Is het mogelijk met elkaar de ‘slachtofferreis’ te verkorten door de Gedragscode Behandeling Letselschade te herzien? Dit met gebruikmaking van High Trust voorstellen en rekening houdend met NKL (GBL)normen incl. audits en daarnaast met de wettelijke verankering van de GBL in het verschiet?
Nationaal Keurmerk: Samen(werken) naar meer herkenbaarheid
Gert-Jan Mijnen, Senior Manager Personenschade Nationale Nederlanden
Met de oprichting van het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) heeft de letselschadebranche de gezamenlijke verantwoordelijkheid op zich genomen om met één herkenbaar label overheid en samenleving te overtuigen dat het NKL hét kwaliteitskeurmerk is van dienstverleners in de sector; dat zij gezamenlijk staan voor kwaliteit van dienstverlening voor benadeelden van letselschade. Ruim 3 jaar na de instelling van het NKL formuleren wij graag met elkaar hoe wij het NKL nog verder kunnen brengen in herkenbaarheid!
Houding en gedrag: in gesprek over respect en vertrouwen
Annemiek van Reenen-ten Kate, directeur Hofmans Letselschade
In de reglementen van het Nationaal Keurmerk Letselschade is aandacht voor ‘houding en gedrag’ van partijen in de letselschadebranche. Het uitgangspunt daarbij is dat partijen respectvol met elkaar omgaan. Met elkaar zorgen voor een constructieve samenwerking, waarbij oplossingen worden aangedragen en verharding voorkomen. Wat zijn uw ervaringen? Hoe kunnen we concreter invulling geven aan dit onderdeel van de reglementen?
De Handreiking Zorgschade – de leden van de werkgroep Zorgschade nemen u mee.
Linda Renders, directeur Trivium Advies
In 2017 is de huidige Handreiking Zorgschade tot stand gekomen. Deze Handreiking is hét voorbeeld van zelfregulering: een consultatievoorstel vanuit het Ministerie is niet uitgemond in een langdurig wetgevingstraject met weinig tot geen bewegingsruimte binnen de uiteindelijke wet, maar is opgepakt door de letselschadebranche die een document tot stand heeft gebracht waar het slachtoffer die langdurige (of zelfs permanente) zorg nodig heeft, baat bij heeft.
Nu, 5 jaar later, blijkt uit ervaring met en evaluatie van de Handreiking én uit feedback op de Financiële Paragraaf, dat de Handreiking Zorgschade op een aantal punten geactualiseerd en verduidelijkt moet worden. Dit ten behoeve van het slachtoffer en de overige betrokken partijen.
Tijdens de Raadsdag wordt een inkijkje gegeven in het traject naar het eerste concept van de vernieuwde Handreiking Zorgschade. In deze parallelsessie kan, aan de hand van een casus, met een panel bestaande uit een aantal leden van de werkgroep Zorgschade onder leiding van Melissa de Groot, in gesprek worden gegaan over de voorgenomen wijzigingen van de Handreiking Zorgschade. Met de uitkomsten zal door de werkgroep verder worden gewerkt aan de afronding van het conceptvoorstel van de vernieuwde Handreiking Zorgschade.
De jonge generatie: hoe kan de letselschadebranche deze jonge generatie binden en blijven boeien?
John Peerbolte, directeur GRM letselschade experts
De vergrijzing zet door, ook in de letselschadebranche. De aantallen letselschadezaken blijven echter onverminderd hoog.
Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat jongeren zich meer in deze branche gaan bewegen/begeven? Wat brengen zij waar de branche verder mee kan komen? Hoe kan de branche deze jongeren aan zich binden en de jongeren meer deel uit laten maken van de diverse gremia als commissies, project- en werkgroepen. Tijdens deze sessie kun je meedenken hoe de letselschadebranche de inzet van de jonge generatie kan vergroten en een meer duurzame relatie met hen kan uitbouwen.
25 jaar DLR: verbinden - vertrouwen - versneld vooruit
Registratiewebsite voor 25 jaar DLR: verbinden - vertrouwen - versneld vooruit25 jaar DLR: verbinden - vertrouwen - versneld vooruitinfo@aanmelder.nl
25 jaar DLR: verbinden - vertrouwen - versneld vooruitinfo@aanmelder.nlhttps://www.deletselschaderaadsdag.nl
2023-11-23
2023-11-23
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
25 jaar DLR: verbinden - vertrouwen - versneld vooruit25 jaar DLR: verbinden - vertrouwen - versneld vooruit0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
MarënhofMarënhofKleine Haag 2 3811 HE Amersfoort Nederland